Зимнина с тиквички
Добави към моето меню
Зимнина с тиквички
Хранителната ценност и полза от тиквичките е известна. Тиквичките съдържат белтъчини, пектин, много минерални соли (на фосфор, калий, желязо, мед). С тях могат да се приготвят много различни и вкусни рецепти през цялата година.
Затова ние можем да си подготвим тиквички за зимата, за да бъдат на нашата трапеза през цялата година.
Можем да ги настържем на ренде или да ги нарежем на ситно и като ги поставим в полиетенови опаковки, които вакуумираме да ги съхраняваме във фризера. Аз приготвям няколко такива пакета, за съжаление фризера не е еластичен. Затова приготвям и зимнина с тях. А това са някои от рецептите:
Хайвер от тиквички “Свекървен език” рецепта за зимнина от тиквички, домати и печени чушки
Хайвер от тиквички рецепта за зимнина с тиквички от руската кухня Икра из кабачков. Икра означава хайвер, но може да означава и пастет – идеално за гарнитура или да се поднесе с припечени филийки – вкусно е.
Туршия от тиквички рецепта за туршия от тиквички – чудесно мезе за зимните дни, толкова добро, колкото и киселите краставички.
Ако вие имате вашите любими рецепти с тиквички можете да ги споделите.