Тиквички
Добави към моето меню
Тиквички
един от най-вкусните продукти на лятото, достъпен почти през цялата година на пазара. През лятото тиквичките са един чудесен продукт от който могат да се приготвят толкова много кулинарни изкушения. Пържени тиквички, със или без кисело мляко, и студена бира са класика. И от тук следва полета на нашата фантазия от пълнените тиквички с ориз и зеленчуци, или с кайма, запечени с плънка от сирена или във вид на бюрек или запечени на грил тикчиките, или на мусака тиквичките са ви наги вкусни.
Тиквички – едногодишно растение от семейство Тикви. Идва от Централна Америка и Индия. Съдържат 0,55 % белтъчини, около 4 % захари, 0,13% мазнини, витамини С,РР и др. Те обаче са богати на минерални вещества
Тиквичките са бедни на хранителни вещества, тъкмо това ги прави подходящи за храна при затлъстели хора. От тях се приготвят салати, супи, основни ястия.
Рецепти с тиквички: Избрани кулинарни рецепти с тиквички
Любима рецепта и кандидат номер едно за мезе към бира
Пържени тиквички
1 кг тиквички; 400 г кисело мляко; чесън – на вкус; копър – на вкус.
15.05.2006