Последни Рецепти
Последни Статии

Защо е важно храненето през бременността

Добавено в Дом & Семесйтво, Здраве, Здравословно хранене

Добави към моето меню

Поведението на детето зависи от хранене на майката през бременността

Проблемът с поведението на детето може да се намали, ако по време на бременността майката се храни правилно.
В Medical News Today са публикувани резултати от изследване на учени от университета Дикин (Deakin University). Експертите са анализирали храненето на 23 000 бъдещи майки и са сравнили с поведението на техните деца в бъдещ последващ раждането период. Било установено, че ако жената по време на бременността често е включвала в менюто си вредни продукти, то ражда дете с проблеми в поведението.
Любителките на фаст фууд храна и газирани напитки се раждали агресивни, раздразнителни деца, които имали и симптоми на депресия и тревожност.

pregnat woman pix

Учени от Флорида допълват резултатите на своите колеги от Австралия с това, че увлечението по вредна храна през бременността става причина за развитие у детето склонност към наркомания и алкохолизъм.
Какво трябва да се яде по време на бременността?

Хранене по време на бременност
Бременните НЕ трябва да ядат за двама
Хранене при бременност

Лекарите съветват да се включват в менюто повече плодове и зеленчуци – моркови, целина, краставици, горски плодове, смокини, праскови, ябълки, круши. Също така полезни са млечните продукти, особено с по-ниска масленост кисело мляко и извара, каши с мляко, овесена, елда, постно месо, риба.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории