Рецепти с варени яйца
Добави към моето меню
Рецепти с варени яйца
След празник, така се получава, че в хладилника остават различни продукти. След Нова Година – може да са салати и мезета, то след Великден – остават червени яйца и козунак. Какво може да се приготви с останалите червени яйца, някои от тях са се напукали при варенето, някои са се счупили при пренасянето, а останалите не бива да ги съхраняваме повече от няколко дена в хладилник
Това са няколко идеи, които са лесни, вкусни, приготвят се със сварени яйца
Великденска зелена салата
Великденски пиленца
Яйца по шотландски
Елементарно, Уотсън! Необходими са сварени яца, кайма, подправки – яйцето е в центръа, каймата около него, потапяте в галета – може да ги изпечете във фурната, може и да ги изпържите.
Емпанада
Емпанада, това са вид кифлички на фурна в испанската и латиноамериканската кухня – може да се приготвят и с бутер тесто. Плънката се приготвя от нарязани на ситно варени яйца, шунка или кайма, и подправки.
За да приготвите тесто за класическа емпанада са необходими
400 г брашно
100 м бяло вино (може да заместите с айрян или вода)
100 мл растително олио
1 пакетче суха мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
От продуктите се замесва тесто. Разделя се на 4 части и от всяка част се разточва питка с диаметър около 30 см
Слага се от плънка, направена по вкус, краищата се намазват с разбито яйце и краищата се прищипват. Намазва се и отгоре с разбит жълтък и се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20-25 минути до готовност