Последни Рецепти
Последни Статии

Пиле с лук по персийски

Добавено в Ястия с месо

Добави към моето меню

  • 1 пиле (около 1 – 1,5кг)
  • 1/2кг лук
  • 250гр кисело мляко
  • 1 пакетче краве масло,
  • 5-6 скилидки чесън
  • 200 гр домати или 4 с.л. доматено пюре
  • 1 ч.ч.хладка вода
  • сок от 1 лимон
  • 10-12 зър­на черен пипер
  • 2-3 карамфилчет(по желание)
  • 1/2 ч. л. канела
  • 1 ч. л. куркума (по желание)
  • 1 щипка джинджифил
  • 1 ч. л. червен пипер

Почистете, измийте и обезкостете пилето. Нарежете го на 8 парчета и го полейте с лимонов сок. Оставете го да престои около 30 мин.

Запържете в сгорещеното масло карамфилчетата, зърната черен пипер, джинджифила, прибавете месото и ситно нарязания лук, от който сте отделили 4 с. л., счукания чесън, куркумата, поръсете с канелата и черния пипер и пържете всич­ко 15 мин, като бъркате непрекъснато.

Прибавете разбитото кисело мляко, а след още 5 мин налейте и топлата вода. Захлупете съ­да и задушавайте 40-50 мин на слаб котлон, докато месото омекнe

Запържете до златисто отделения лук и прибавете обелените и нарязани на филии домати.

Прехвърлете месото в тавичка, покрийте го със запържения лук и резените домати, залейте със 150 мл топла вода и печете десетина минути в предварително загрята и умерена фурнa

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории