Последни Рецепти
Последни Статии

Телешко с червени чушки

Добавено в китайска кухня, Ястия с телешко

Добави към моето меню

Телешко с червени чушки
рецепта в китайски стил с телешко, червени чушки, морков и за гарнитура краставица

400 гр телешки шол
2 с.л. соев сос
2 с.л. олио
4 червени чушки
1 връзка зелен лук
2 моркова
1/2 ч.л. джинджифил
1 с.л. ракия

* Телешкото месо се нарязва на малки кубчета. В купа се смесват джинджифила, соевия сос и ракията, поставя се и нарязаното телешко поне за 1 час да се маринова;
* Червените чушки се почистват от семната и се нарязват на квадратчета. Зеленият лук се нарязва на парченца, дълги около 5 см, морковите на пръчици;
* В дълбок тиган загрейте 1 с.л. олио и поставете чушките. Пържете ги като разбърквате често докато не станат хрупкави. Извадете ги, отцедете от олиото и ги поставете в купа;
* В тигана добавете морковите и разбъркайте. Отцедете ги и ги сложете при чушките;
* Добавете още 1 с.л. олио и на два пъти (в зависимост от големината на тигана) запържете телешкото месо;
* Когато месото е готово добавете червените чушки, морковите и нарязания зелен лук. Разбъркайте и оставете на котлона за 2-3 мин да се смесят вкусовете.

Така приготвеното месо с червени чушки, оранжеви моркови и зелен лук изглежда много шарен. Добре се съчетава с варен ориз за гарнитура или салата от краставица.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории