Пълнени печени чушки с картофи
Добави към моето меню
Пълнени печени чушки с картофи
Традиция е за Бъдни вечер да приготвя рецепта, която да е изенада. Тази рецепта е на свекърва ми, чушки пане с пълнеж от картофено пюре с много сирене. Свекърва ми не пести продуктите и като казвам много значи много. Тези чушки са много вкусни, да се приготвят за Бъдни вечер означава генерална промяна – без сирене и яйца.
1 буркан печени червени чушки
3 -4 едри картофа
1 глава кромид лук
2 с.л. олио
черен пипе на вкус
1 щипка чубрица
1 щипка босилек
Карофите се обелват и се сваряват. Приготвя се картофено пюре. Подправя с босилек, черен пипер и чубрица, разбърква се.Смесва се със ситно нарязания лук.
Чушките се пълнят с плънката, нареждат се в намазнена тава и се поливат с малко олио.
В тавата се налива 1 пръст топла вода и чушките се пекат 15-20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Вaриант е да се изпекат на грил – тиган. Ще ги приготвя по този начин.