Салата червено цвекло с орехи
Добави към моето меню
Салата червено цвекло с орехи
рецепта за различна, вкусна есенна салата
1-2 глави червено цвекло
1 -2 ябълка
1 глава кромид лук
1 с.л. зехтин
ябълков оцет на вкус
орехи, нарязани на ситно 2 – 3 с.л.
Сварявате главите цвекло – да поврат около 15-20 минути. Оставяте да изстине, обелвате и нарязвате на кубчета. Поставяте нарязаното цвекло в дълбока купа за салата.
Обелвате и нарязвате на кубчета ябълката, а лука на шайби. Добавяте към цвеклото.
Добавяте подправките и разбърквате салатата. Поръсвате с млени или нарязани на ситно орехи (1-2 с.л.) преди поднасяне.
Честно казано тази рецепта си я “откраднах” от щанда на Елемаг до факултета. Червеното цвекло е един от продуктите които не бях ползвала, дори когато правя борш, все го пропускам. А се оказа зеленчук с възможности:)