Кейк с круши
Добави към моето меню
Кейк с круши
рецепта за кейк с много плодове, през есента можете да го приготвите и с круши
3 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. прясно мляко
2 ч.ч. брашно
1 пакетче бакпулвер
2 – 3 круши
Разделете белтъците от жълтъците. Смесете жълтъците с половината захар, олиото, прясното мляко, брашното и бакпулвера. Разбийте съставките много добре и изсипете в предварително намазана с олио тавичка. Печете сладкиша, докато леко покафенее.
Междувременно обелете и нарежете на тънки парчета крушите, а белтъците разбийте с останалата 1 чаша пудра захар. Извадете сладкиша, наредете върху него парчетата от плодовете и залейте с белтиците.
Запечете сладкиша за още няколко минути, докато белтъците леко покафенеят.
Поднесете с кафе, защото … хубавото кафе винаги върви с плодов сладкиш.
Идея: Този сладкиш може да бъде приготвен и с ябълки