Соленки с шунка и кашкавал
Добави към моето меню
Соленки с шунка и кашкавал
рецепта за соленки, вкусна закуска с шунка и кашквал, изпечени във фурната и чудесни за закуска
400 гр брашно
100 мл вода
2 с.л. олио
1 яйце
2 с.л. настърган кашкавал
щипка захар
1/2 пакетче мая
за плънката
100 гр шунка
100 гр кашкавал
1 червена чушка
* Маята се разтваря в хладката вода, добавя се щипка захар и 2-3 с.л. брашно и се оставя да шупне, около 15 мин;
* Брашното се пресява и се добавя шупналата мая, настъргания кашкавал и яйцето и се замесва меко, еластично тесто. Ако е необходимо добавете още малко брашно. Накрая се добавя и олиото и тестото се остава да втаса загънато с фолио и топла кърпа докато си удвои обема;
* Върху набрашнен плот тестото се разточва и се поръсва с нарязаните на кубчета шунка, кашкавал и нарязана на ситно червена чушка. Навива се на руло и се поставя в намазана с мазнина тава за печене. Така се получава руло;
* Ако искате да получите соленки с плънка рулото се реже на парчета с дебелина около 2 см, които се подреждат в тава за печене, като се оставя разстояние между тях;
* Оставят се да втасат около 30 мин след което се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса, на долна решетка около 35 мин, до златисто.