Последни Рецепти
Последни Статии

Соленки с шунка и кашкавал

Добавено в Българска кухня, Тестени ястия и прибавки, Хляб, питки

Добави към моето меню

Соленки с шунка и кашкавал
рецепта за соленки, вкусна закуска с шунка и кашквал, изпечени във фурната и чудесни за закуска

400 гр брашно
100 мл вода
2 с.л. олио
1 яйце
2 с.л. настърган кашкавал
щипка захар
1/2 пакетче мая

за плънката
100 гр шунка
100 гр кашкавал
1 червена чушка

* Маята се разтваря в хладката вода, добавя се щипка захар и 2-3 с.л. брашно и се оставя да шупне, около 15 мин;
* Брашното се пресява и се добавя шупналата мая, настъргания кашкавал и яйцето и се замесва меко, еластично тесто. Ако е необходимо добавете още малко брашно. Накрая се добавя и олиото и тестото се остава да втаса загънато с фолио и топла кърпа докато си удвои обема;
* Върху набрашнен плот тестото се разточва и се поръсва с нарязаните на кубчета шунка, кашкавал и нарязана на ситно червена чушка. Навива се на руло и се поставя в намазана с мазнина тава за печене. Така се получава руло;
* Ако искате да получите соленки с плънка рулото се реже на парчета с дебелина около 2 см, които се подреждат в тава за печене, като се оставя разстояние между тях;
* Оставят се да втасат около 30 мин след което се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса, на долна решетка около 35 мин, до златисто.

Other posts tagging «соленки»

Other posts tagging «шунка»

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории