Сезонни храни февруари
Добави към моето меню
Едно от правилата на здравословното хранене е да включваме в нашето меню сезонни плодове и зеленчуци.
Какво можем да открием в магазините през февруари. Какво да изберем? важно е да помним, че закупени в своя сезон те са на по-добра цена, зареждат по най-пълноценен и ефективен начин организма с така важните за него витамини, минерали и други ценни вещества.
През февруари можем да избираме цитрусови плодове, ябълки, круши появяват се и първите ягоди с които можем да изненадаме приятно за Св Валентин, от зеленчуците – картофи, ряпа, целина, моркови, зеле, има зелена салата, рукола, зелен чесън и лук, спанак, гъби… Хубаво е да направим преглед на домашните консерви у дома. И да вкючваме повече кълнове – домашно приготвени в менюто си.
Алабаш
Ананас
Броколи
Брюкселско зеле
Грейпфрут
Гъби
Зеле
Картофи
Карфиол
Киви
Кисело зеле
Китайско зеле
Круши
Лимони
Лук
Мандарини
Моркови
Нар
Орехи
Пащърнак
Портокали
Праз
Ряпа
Спанак
Цикория
Цвекло
Целина
Чесън
Ябълки
Има и разнообразие от зелени салати в големите магазини, няколко нови вида, които заслужават да се разкаже отделно за тях.
От варивата:
Зрял боб
Леща
Нахут
Ориз
Както и много ядки и сушени плодове