Краставици по гръцки
Добави към моето меню
Краставици по гръцки
500 гр краставици, 2 средни краствици
300 гр извара
2 -3 скилидки чесън
1 чл. млян червен пипер
1/2 лимон
1 ч.ч. готварска сметана (по желание)
Краставиците се обелват, измиват се и се настъргват на ренде и се смесват с изварата. Чесънът се нарязва на дребно и се пасира или се счуква и се смесва със сметаната., след което го прибаяте към изварата. (Ако не слагате сметана направо го прибавяте към изварата).
Добавяте черен и червен пипер на вкус и подправяте с лимон.
Сервира се заедно с препечен х;яб като предястие или като гарнитура.
А с пържени или задушени на фурна пресни картофи като леко самостоятелно ястие
Идея: Вместо червен пипер може да добавите малко настърган на дребно ренде морков – вкусът е различен и получавате нов вид на салатата.