Индийска салата с краставици
Добави към моето меню
Индийска салата с краставици
Райта
2 -3 краставици
2 ч л морска сол
1/2 кофичка кисело мляко
1 с л ситно нарязан джоджен
2 -3 скилидки чесън
Краставиците се измиват, издълбават се от семената, ако е необходимо и се нарязват на кубчета.
Поставят се в цедка и се поръсват с морска сол. Оставят се за 15 минути. Измиват се със студена вода и се подсушават със салфетка.
В купа за салата се поставят краставиците и се заливат с разбито кисело мляко с джоджен.
Ястията “райта” се приготвят от кисело мляк, смесено с пресни зеленчуци, подправки, а понякога и орехи. Сервират се с пикантни ястия, за да уравновесят вкуса и да разхладят устата