Последни Рецепти
Последни Статии

Храни, които ни правят по-продуктивни

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

Чували сте поговорката „Вие сте това, което ядете“ Вярна е! мисловните процеси се хранят с глюкоза, която циркулира в нашето тяло. “Човешкото тяло е безспорно една енергийна система”, казва Рой Баумистер от Florida State University. Неговият екип е съставил списък на храни, които подобряват начина, по който хората мислят и работят.

Храни, които ни правят по-продуктивни

Горски плодове – съдържат много антиоксиданти, които подобряват паметта и двигателната координация, също така забавят и процеса на стареене на клетките
puding gorski plodove
Летен пудинг с горски плодове

Орехи и авокадо – богати са на мазнини, които поддържат мозъчните клетъчни мембрани “млади и гъвкави.”
orehi

avokado

Яйца – съдържат мазнини и Витамин В4 (Холин), който подобрява паметта и времето за реакция. Истината за яйцата
egg salat
Зелена салата с яйца

Сьомга и мазна риба – богати са на омега-3 мастни киселини, протеини, желязо и B-витамини, които поддържат паметта и помагат за фокусирането.
riba

Патладжан – той ще държи мозъка ви “остър като бръснач“ чрез подобряване на комуникацията между мозъчните клетки и молекулните посредници.
patladzhan
Патладжан ветрило с кашкавал

Кофеинът в кафето – подобрява паметта и дори предпазва от „спазми на клепачите“, характерни за тези, които стоят по цял ден пред компютъра. Той също е богат на антиоксиданти и аминокиселини.
кафе
Чаша кафе помага в стресови ситуации

– Черен шоколад – съдържа антиоксиданти, които увеличават продукцията на ендрофини, които усилват фокуса и концентрацията. Млечният шоколад от друга страна е добър за засилване на реакцията и подобрява визуалната памет.
черен шоколад

Зелен чай – помага за успокоение на нервната система.
Зеленият чай и кафето намаляват риска от инсулт

Кисело мляко – прави чудеса с протеини, минерали и пробиотици, които помагат на храносмилателната система и ни държат спокойни. Киселото мляко подобрява работата на мозъка
kiselo mleko
кисело мляко и плодове – любим десерт

Зелени растения – задължително трябва да присъстват в менюто – богати са на витамини, минерали и желязо. Желязото вкарва кислород в тялото и мозъка и помага на когнитивния контрол.
zeleni

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized