Последни Рецепти
Последни Статии

бели точки, милиуми

Добавено в Здраве

Добави към моето меню

Милиумите или наричани “бели точки” не са обикновени пъпки, по-трудно е да са справи човек с тях сам.
Имам такъв на десния клепач, оказа се,че в козметичен салон не мога да го махнат, а очният лекар ме прати обратно при козметика. С времето свикнах. но когато се погледна в огладалото погледът ми отива там

Какво представляват милиумите?
Милиумите са малки бели пъпки. Приличат на просено зърно, плътни са . Те са малки епидермални кисти, пълни с кожна мазнина, които нямат отвор към повърхността на кожата. Когато са много, лицето изглежда посипано със зърна. Предпочитат кожата на клепачите, на бузите, на челото и областта зад ушите, и по белезите от рани – особено от изгаряне.

Причини за образуването на “бели точки”.
Причината за тяхното образуване е пробив в мастната жлеза. Тя се разтяга в буквалния смисъл и съдържанието прозира през кожата като бял възел. Такива малки “бели” пъпки често се появяват при подрастващите и при младите хора с мазна или смесен тип кожа.
Появата им в ранна възраст е свързана с хормоналната пренагласа. Липсва и навикът за грижа и това помага за бурното размножаване на пъпките. Могат да бъдат сигнал и за авитаминоза. Най-често появата им се свързва с
недостига на витамин Е в организма.
И грешките в диетата се отразяват на лицето ни.
Злоупотребата с мазна храна, която съдържа повече животински мазнини, повишава нивото на холестерина в кръвта. Той се отлага не само вътре, но и в кожата. Някои хора забелязват, че след употреба на определени продукти състоянието на кожата им се влошава – например шоколад, свинско месо, кафе, кашкавал. Засилва се изработването на кожни мазнини, порите се запушват и възпалението се обостря. Фактори за обострянето са захарта и изделията от бяло брашно.

Милиумите се махат в козметичните салони с електрокоагулация или със стерилна игла се пробива отвор, за да се изстискат. Не опитвайте сами защото могат да останат грозни белези, а и те се появяват на места, които са много болезнение като клепачите на очите.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории