Последни Рецепти
Последни Статии

Хранене при проблемна кожа

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Диета при проблемна кожа
Може ли храненето да ни помогне кожата на нашето лице да изглежда по-свежа, по-чиста, без пигментации и белези

Проблеми с кожата възникват в определни периоди от живота на жената – в пубертета, по време на месечния цикъл, бременност и кърмене. Причините за появата на акне са много. Как можем да се борим с тях? Може ли здравословното хранене да ни помогне?

skin

Специалистите смятат, че балансираната диета е способна да нормализира обменните процеси в организма и да помогне на проблемната кожа. Хеобходимо и достатъчно е да изключим от хранителния режим полуфабрикатите, готовата храха, junk food, тестени изделия, бисквити и т.н. А полезните мазнини, които се съдържат в голямо количество в рибата и морските дарове да присъстват на нашата трапеза.

Според диетолозите, продукти, богати на цинк, също трябва да присъстват в нашето хранене. Богати на цинк са червеното месо, тиквените семки, сардиня, морските дарове – калмари, стриди, раци.

Какво може да забави процеса на стареене на кожата? Отново продуктите, които съдържат омега 3 мазнини (това са рибите като сьомга, скумрия, риба тон, сардини и морските дарове) и растителните масла, затова в нашето меню трябва да присъстват слънчогледови семки, тиквени, орехи, бадеми, лешници. Тяхната роля е в това, че поддържат хидробаланса на нашата кожа.
Соевите продукти, които съдържат изофлавони, по структура са подобни на женския хормон естрагон, могат да смекчат първите бръчки и да направят кожата по-мека.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории