Последни Рецепти
Последни Статии

Не се отказвайте от закуската

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Спорът дали закуската е полезна или не е като въпроса кое е първо – кокошката или яйцето. Има много и различни мнения по въпроса. От
Закуската дай на врагапрез
Мит ли е ползата от закуската
до Здравословна закуска

Какво решение за нашата закуска зависи от много фактори, от навици, от времето, от часа, от здравословното ни състояние… В един обикновен ден в добро здраве, моето скромно мнение е, че закуската трябва да бъде 1 час след като сме станали, след като сме пили чаша вода, направили сме упражнения… Избягвайте тестените закуски, избирайте купичка мюсли, плодова салата, кисело мляко… И не започвайте деня с цигара и чаша кафе.

musli domashno 1

Не се отказвайте от закуската
А когато искате да отслабнете и тогава не се отказвайте от закуската. Това е съвет на британски учени.Храненето сутрин няма да намали веднага теглото, но ще повиши физическата активност и потенциалното намаляване на дневния прием на калории, публикацията е в American Journal of Clinical Nutrition.
За да проверят връзката между закуската, телесната маса и здравето, учените разделили участниците на възраст 21 – 60 г. на две групи. Първата група закусвала всеки ден до 11.00 и не по-късно от 2 часа след събуждане. Участниците приемали до 700 калории. На втората група било разрешено единствено да пие вода до 12.00.
Така било установено, че закуската не вреди, а обратното – може да помогне за постепенно намаляване на теглото.
Диетолозите правят уговорката, че положителният ефект от закуската зависи от индивидуалните особености на организма като физическо състояние и телесна маса, както и от качеството на храната. В бъдеще те ще се опитат за разработят оптимално меню за закуска на хората със затлъстяване, която би им помогнал да намалят теглото си до здравословни граници, без да гладуват сутрин.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории