Закуска с ябълки и стафиди
Добави към моето меню
Закуска с ябълки и стафиди
рецепта за любимата ми закуска в сезона на ябълките – парченца ябълка и стафиди с аромат на канела
4 ябълки
50 гр стафиди
щипка канела
* Ябълките се почистват от сменната част и се нарязват на тънки филийки;
* В тенджера се налива 50 гр вода и се слага да заври. Добавят се стафидите, парченцата ябълка и щипка канела. Разбърква се;
* Когато ябълките и стафидите поемат водата се сервират.
* Може да се добавят настъргана лимонова или портокалова кора и други сушени плодове.
Така приготвените ябълки, са напълно достатъчни за закуска. Ако искате по-богата закуска можете да ги поднесете с пържени филийки или с този пудинг от франзела и заливка от мляко и яйца:
Пудинг от франзела
1 франзела
4 яйца
1/2 ч.ч. захар
2 ч.ч. прясно мляко
щипка канела
1 ванилия
* Яйцата се разбиват със захарта. Добавя се прясното мляко (1/2 литър).
* Добавят се канелата и ванилията и в тази смес се потапят филийките нарязана франзела;
* Подреждат се в тавичка;
* Останалата смес се изсипва отгоре. Пече се във фурната на 200 градуса до готовност.