Последни Рецепти
Последни Статии

Ягодово тирамису

Добавено в Десерти, Ягоди

Добави към моето меню

Ягодово тирамису
рецепта за сладко изкушение от ягоди, сметана и бишкоти

24 бр бишкоти
kрем
300 гр маскарпоне (можете да го замените с извара, но вкуса става друг)
4 с.л. пудра захар
2 с.л. ягодов сироп
200 мл сметана

ягодово пюре
1/2 кг ягоди
2 с.л. ягодов сироп
2 – 3 с.л. захар

за украса
какао на прах или настърган шоколад
ягоди
листа мента

Приготвяне на крема:
* В купа се смесват маскарпонето (или изварата), пудрата захат и ягодовия сироп и към тази смес се прибавя разбитата с миксер сметана.

Приготвяне на ягодовото пюре:
* От ягодите се избират няколко с които се украсява тирамисуто. Останалите ягоди се разбиват с блендер (пасатор) заедно с ягодовия сироп и захарта.

Приготвяне на тирамисуто:
* Половината бишкоти се потапят в ягодовото пюр и се нареждат във формата (правоъгълна тава);
* Бишкотите се заливат с половината ягодово пюре и сметанов крем;
* Останалите бишкоти се потапят в ягодовото пюре и се подреждат отгоре;
* Заливат се с останалото ягодово пюре и сметанов крем. Заглажда се с нож;
* Тирамисуто се загъва с фолио и се слага в хладилника поне за 8 часа, за да се напоят добре бишкотите и да стегне.
* Сервира се поръсено с настърган шоколад, украсено с ягоди и листа мента.

Като добра домакиня, която има градина с 2 лехи ягоди и знае полянки, където растат диви ягоди приготвям всяко лято сладко от ягоди и сироп от ягоди. Ако не разполагате със сироп от ягоди може да го замените с ягодов топинг или 2 -3 с.л. сироп от компот, за да получите желаната гъстота на крема.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории