Зеленчукова лазаня
Добави към моето меню
Зеленчукова лазаня
1 пакет кори за лазаня
200 гр.гъби, нарязани
2 малки тиквички, нарязанина кубчета
2 чушки, на малки парченца
1 малка глава червен лук, накълцана на ситно
2 с.л.оцет
1 с.л. зехтин или олио
2 – 3 скилидки чесън, счукан
1/2 ч.л. сушен розмарин
сос “Бешамел” (приготвя се от 2 -3 с.л.брашно, бучка масло и 500 мл.студено прясно мляко).
1/2 ч.ч. сирене, настъргано
1 ч.ч. замразен спанак
1/4 ч.л.лют червен пипер
1/2 ч.чаша настърган кашкавал
В тавичка с незалепващо дъно подредете гъбите, тиквичките, чушките и лука.
Смесете оцета, зехтина, чесъна и розмарина. С тях овкусете зеленчуците, след което ги запечете във фурната 15 минути, или докато покафенеят и омекнат.
Може да задушите зеленчуците и на пара.
Покрийте дъното на правоъгълна тавичка с бешамелов сос.
Редувайте сирене, зеленчуците и корите лазаня, отгоре завършете с кори и сос “Бешамел”.
Печете на 200 градуса, около 40 минути, докато лазанята хване златиста коричка.
Малко преди края настържете кашкавала.
Идея: С опита домакиянта намира своята рецепта за лазаня, всеки сезон предлага различни зеленчуци и е хубаво да се възползваме от това сезонно разнообразие. Лазанята се превърна в любимо ястие у дома и вариантите са в зависимост от зеленчуците на сезона, постоянен е резултата – вкусна вечеря
Хубаво е лазанята да се поднася със салата и каничка червено вино