Пилешки шишчета с лимон
Добави към моето меню
Пилешки шишчета с лимон
рецепта за пилешки шишчета, която е чудесна за барбекю и е подходяща за протеиновата диета. Рецепта, която заслужава да влезе във всяко меню за здравословно хранене.
1 кг пилешки пържоли (бут или гърди)
смлян черен пипер на вкус
1 – 2 лимона
2 -3 с.л. зехтин
* Пилешкото месо се слага за 30 мин във фризер, след което се нарязва на кубчета, по 25-30 гр.
* Кората на лимона се настъргва на ренде, а сока на лимоните се изцежда.
* В купа се смесват настърганата лимонова кора, лимоновия сок, зехтина и се поставя нарязаното пилешко месо. Разбърква се добре, кутията се затваря и се поставя за 3 часа или от предната вечер в хладилника.
* Парченцата пилешко се нанизват на шишчета, а марината се запазва.
* Пекат се на барбекю или на грил-тиган до готовност, като се намазват периодично с маринатата.
Поднасят се с бяло вино, зелена салата и стръкчета зелен чесън.