Последни Рецепти
Последни Статии

Печено пиле с розмарин

Добавено в Ястия с пиле

Добави към моето меню

Печено пиле с розмарин

1 пиле (1,2 – 1.5 кг)
50 мл зехтин
2 ч.л. розмарин
3 -4 скилидки чесън
черен пипер на вкус
1 лимон

2 глави кромид лук
200 гр гъби печурки

* Избираме пиле около 1,2 – 1,5 кг. Почистваме го и отстраняваме мазнината, след което го разрязваме по дължина през гръдната кост;
* В купичка смесваме зехтина, нарязан на ситно или стрит розмарин и смлян черен пипер на вкус, настъргната лимонова кора и лимоновия сок;
* С приготвената марината намазваме пилето отвсякъде;
* Поставяме пилето в тава в която наливаме 100 мл вода и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса;
* Когато пилето се е пекло около 30 мин изваждаме тавата обръщаме пилето и добавяме нарязания на шайби кромид лук и гъби,
* След 20 мин обръщаме пилето,разбъркваме гарнитурата и запичаме до готовност.

Идея: Пиле с розмарин и лимон може да приготвим на скара или на барбекю, като предварително обезкостим пилето и го нарежем на порции.
Докато печем порциите пиле на скарата можем да запечем на скарата и лук, нарязан на напреко на филии.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории