Шоколадов мус
Добави към моето меню
шоколадов мус
рецепта за вкусен десерт, много, много … шоколадов
100 г натурален шоколад (80% какао)
100 мл сметана (40% масленост)
3 жълтъка
1 к. ч. кафе
3 с. л. захар
бишкоти и плодове за украса
* Шоколадът се загрява в малка тенджера на водна баня
* Добавя се кафето и щом шоколадът се разтопи, се сипват предварително разбитите жълтъци, като се бърка равномерно в една посока
* В отделна купа се смесват сметаната и захарта и се разбиват на сняг.
* След това постепенно се смесват с разтопения шоколад.
* Шоколадовият мус се разпределя в подходящи чаши.
* Украсява се с бишкоти и плодове и се оставя поне за 2 часа в хладилник за да стегне.