Празнична плънка за палачинки
Добави към моето меню
Празнична плънка за палачинки и рула
рецепта за мус, за пълнеж на палачинки и рула от сметана, бял шоколад и ароматни червени плодове
200 гр сладко от череши (ягоди, малини, касис, боровинки)
100 гр бял шоколад
300 мл сладкарска сметана
1 пакетче желатин
* Белият шоколад се начупва на парченца и се разтопява на водна баня с 2-3 с.л. прясно мляко;
* Сметаната се разбива на крем (с миксер). Плодовете от сладко се прибавят към разбитата сметана и се разбърква. Ако се използват замразени плодове се размразяват предварително. Може да се използват и пресни плодове – предварително почистени от костилките;
* Желатинът (1 пакетче, 10 грама) се залива с 100 мл вода и като набъбне се разтваря на водна баня, докато стане прозрачен;
* След като шоколад се охлади се прибавя към разбитата сметана с плодове, добавя се и желатина и се разбърква;
Идея: Може да се използват и замразени плодове – череши, ягоди, малини, къпини или боровинки – идеята е за малки червени плодове. Може да се приготви и с пресни плодове.