Последни Рецепти
Последни Статии

„Пастърма говежда“ – защитена традиционна храна

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

“Пастърма говежда” получи защита в Брюксел като традиционна храна
Европейската комисия одобри вписването на българската “Пастърма говежда” в Европейския регистър на храните с традиционно специфичен характер. Това се е разбрало по време на заседание на Комитета по политика по качество на земеделски продукти, което се състоя в Брюксел, Белгия.

govezhda pastarma

“Пастърма говежда” има специфични характеристики и се произвежда по традиционен начин, съобщават от Министерството на земеделието.

При подаване на заявлението за регистрация на наименованието, България не е имала за цел да запази употребата на самото понятие “пастърма“. Поради това защитата ще обхваща само наименованието “Пастърма говежда” в неговата цялост.
Досега защитени са филе “Елена”, “Панагюрска луканка”,роле “Трапезица” и “Кайсерован врат Тракия”.

За тези, които искат да приготвят домашна пастърма рецепти има за свинска, пилешка, както и идеи за няколко ястия с пастърма
Домашна пастърма

Български месни специалитети
Български храни с шанс за защитено географско указание

Снимка на пастърма от сайта http://nikov.bg – за да се види говежда пастърма, която може да бъде закупена в магазина.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории