Панирано сирене със сусам
Добави към моето меню
Панирано сирене със сусам
рецепта за байганети, панирани сиренца ми е любима. Това е друг вариант на панирани сиренца с много сусам
400 гр сирене (Фета или Дунавия)
2 яйца
4 с.л. царевично брашно
4 с.л. сусам
щипка бакпулвер
олио за пържене
* Сиренето се нарязва на парчета с дебелина около 1 см;
* Яйцата се резбиват с вилица и се смесват с царевичното брашно и щипка бакпулвер и половината сусам;
* Парчетата сирене се потапят в панировката след което се овалват допълнително в сусам;
* Пържат се в обилно количество олио, поне 4 пръста, сгорещено предварително.
Друг вариант за панирани сиренца със сусам е да се разбият само 2 белтъка. Сирената се потапят в разбитите белтъци, след което обилно в сусам. Номерът, който открих с картофените кюфтета за да поемат по-малко олио при пърженето е приложими тук. Слагаме панораните сиренца за 10 мин във фризера и пържим след това.
Знам, че панираните и пържени храни не са препоръчителни. Затова панирам рядко, веднъж на 2 седмици. Но е вкусно, поднесено с много салата. И това е вариант за приготвяне на аламинут, на бърза вечеря, когато закъсняваш в офиса, а децата са гладни. Очакването на храна, когато си гладен е трудно и изнервящо.