Последни Рецепти
Последни Статии

Панирано сирене със сусам

Добавено в Аламинути, Ястия без месо

Добави към моето меню

Панирано сирене със сусам
рецепта за байганети, панирани сиренца ми е любима. Това е друг вариант на панирани сиренца с много сусам

400 гр сирене (Фета или Дунавия)
2 яйца
4 с.л. царевично брашно
4 с.л. сусам
щипка бакпулвер

олио за пържене

* Сиренето се нарязва на парчета с дебелина около 1 см;
* Яйцата се резбиват с вилица и се смесват с царевичното брашно и щипка бакпулвер и половината сусам;
* Парчетата сирене се потапят в панировката след което се овалват допълнително в сусам;
* Пържат се в обилно количество олио, поне 4 пръста, сгорещено предварително.

Друг вариант за панирани сиренца със сусам е да се разбият само 2 белтъка. Сирената се потапят в разбитите белтъци, след което обилно в сусам. Номерът, който открих с картофените кюфтета за да поемат по-малко олио при пърженето е приложими тук. Слагаме панораните сиренца за 10 мин във фризера и пържим след това.

Знам, че панираните и пържени храни не са препоръчителни. Затова панирам рядко, веднъж на 2 седмици. Но е вкусно, поднесено с много салата. И това е вариант за приготвяне на аламинут, на бърза вечеря, когато закъсняваш в офиса, а децата са гладни. Очакването на храна, когато си гладен е трудно и изнервящо.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории