Пълнен лук с кайма
Добави към моето меню
Пълнен лук
8 големи глави лук
1 скилидка чесън
100 г гъби
200 г кайма
2 яйца
средата на 1 филия хляб (или галета)
2 с. л. олио
1/2 ч. л. риган
1/2 ч. л. мащерка
Лукът се обелва и се вари 15 минути в подсолена вода. Изважда се, вътрешността внимателно се отделя и се нарязва наситно.
Скилидката чесън се запържва в олиото, докато добие златист цвят. Изважда се и в същата мазнина за около 2 минути се запържват гъбите. Прибавя се каймата, запържва се за две минути и се оттегля от огъня.
Към каймата се добавят лучената среда, подправките и яйцата. Главите лук се пълнят със сместа. Върху всяка се поръсват хлебни трохи. Поставят се в тава, в която се налива малко олио и чаша топла вода.
Пекат се в предварително загрята до температура 180 градуса фурна около 50 минути (докато се образува златиста коричка).