Последни Рецепти
Последни Статии

Пълнен лук с кайма

Добавено в Предястия

Добави към моето меню

Пълнен лук

8 големи глави лук
1 скилидка чесън
100 г гъби
200 г кайма
2 яйца
средата на 1 филия хляб (или галета)
2 с. л. олио
1/2 ч. л. риган
1/2 ч. л. мащерка

Лукът се обелва и се вари 15 минути в подсолена вода. Изважда се, вътрешността внимателно се отделя и се нарязва наситно.
Скилидката чесън се запържва в олиото, докато добие златист цвят. Изважда се и в същата мазнина за около 2 минути се запържват гъбите. Прибавя се каймата, запържва се за две минути и се оттегля от огъня.
Към каймата се добавят лучената среда, подправките и яйцата. Главите лук се пълнят със сместа. Върху всяка се поръсват хлебни трохи. Поставят се в тава, в която се налива малко олио и чаша топла вода.

Пекат се в предварително загрята до температура 180 градуса фурна около 50 минути (докато се образува златиста коричка).

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории