Последни Рецепти
Последни Статии

Птичи гнезда на фурна

Добавено в Българска кухня, Ястия с кайма, Ястия с месо, Ястия с яйца

Добави към моето меню

Птичи гнезда на фурна
рецепта за вкусна и бърза вечеря в пролетен вариант

500 гр кайма
1 тиквичка (150 гр)
1 морков (50 гр)
200 гр гъби печурки
2 стръка зелен лук
щипка черен пипер

4 яйца

* Морковът и тиквичката се настргват на ренде и се смесват с каймата;
* Добавя се зеленият лук, нарязан на ситно, овкусява се с черен пипер и хубаво се омесва сместа;
* Сместа се разделя на 4 равни части и в тава се оформят като (купички) птичи гнеза;
* Във всяко гнездо се чуква по 1 яйце;
* Между гнездата се разпределят гъбите и се налива 100 мл вода;
* Пече се на 200 градуса до готовност.

Поднася се със салата по избор.

Идея: От запечените гъби и остабалия сок при печенето може да се приготви гъбен сос.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории