Птичи гнезда на фурна
Добави към моето меню
Птичи гнезда на фурна
рецепта за вкусна и бърза вечеря в пролетен вариант
500 гр кайма
1 тиквичка (150 гр)
1 морков (50 гр)
200 гр гъби печурки
2 стръка зелен лук
щипка черен пипер
4 яйца
* Морковът и тиквичката се настргват на ренде и се смесват с каймата;
* Добавя се зеленият лук, нарязан на ситно, овкусява се с черен пипер и хубаво се омесва сместа;
* Сместа се разделя на 4 равни части и в тава се оформят като (купички) птичи гнеза;
* Във всяко гнездо се чуква по 1 яйце;
* Между гнездата се разпределят гъбите и се налива 100 мл вода;
* Пече се на 200 градуса до готовност.
Поднася се със салата по избор.
Идея: От запечените гъби и остабалия сок при печенето може да се приготви гъбен сос.