Мързелива палачинка
Добави към моето меню
Мързелива палачинка
рецептата е класика, вариант е на икономичната палачинка, но изпечена в голяма тава във фурната, затова името й е “мързелива палачинка”.Идеална е за закуска или за приготвяне на ордьовър
1 ч.ч. вода
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
2 ч.ч. брашно
чисто масло за намазване на тавата
* В голяма купа се разбиват с тел (или миксер) яйцата
* Постепенно се добавя млякото, водата (може да се приготви и с 2 ч.ч. вода) и брашното
* Голяма, “тънката” тава на фурната се слага за малко в загрятата фурна за да се загрее. Изважда се тавата и както е гореща се намазва с калъпчето чисто масло.
* Изсипва се сместа.
* Пече се около 30 мин, на 200 градуса
* Когато палачинката е готова се разрязва на 2 или 4 части и се гарнира с продукти по вкус – сладко, сирене, мед с орехи. Навива се на руло и се поднася.
Ордьовърът се получава като на разрязаната палачинка се приготвя плънка от печено пиле, кисели краставички и подправки. Палачинките се подреждат обратно в тавата и се посипват с настърган кашкавал. Запичат се във фурната до зачервяване на кашкавала.
рецептата е много лесна за изпълнение, приготвянето отнема 5 мин + 30 мин за печенето