Последни Рецепти
Последни Статии

Рецепти с пъстърва

Добавено в Ястия с риба и рибни продукти

Добави към моето меню

Пъстървата е вкусна. Достъпна е. Във всеки голям магазин на рибния щанд може да изберем прясна пъстърва и да приготвим вкусно ястие.
Цялата пъстърва обикновено се приготвя пълнена или печена. Филетата могат да бъдат пържени, задушавани в мазнина, варени на пара, печени на скара, на жар и във фурна. По-малките пъстърви се пържат цели, като най-добрият начин е оваляни в брашно, изпържени до златисто в чисто масло и подправени с лимон и магданоз. Съчетава се чудесно с лук, чесън, гъби и бекон, лимон и зелени подправки.

Рецепти с пъстърва
Златиста пъстърва на фурна
Пъстърва на фурна с картофи
Пъстърва на фурна
Пълнена пъстърва с орехи и лук
Пъстърва с магданозен сос
Пъстърва на скара

пъстърва

Зададохме въпроса
Петък ден за риба. Как бихте приготвили тази вкусна пъстърва?
Това са отговорите на читателите
Tihomir Batolski Филетирани , главата костите и опашката се слагат за фумет с 1 морков, малко праз и няколко стръка магданоз, з глави лук се нарязват на шайби, 4 средни картофа се нарязват също на шайби и заедно с лука и половината от фумета ( 1/2 литър) се оставят във фурната за 15 минути на 200 градуса, с остатъка от фумета една пълна лъжица брашно и малко масло се прави светъл сос. Вади се тавата с картофите и лука и се полагат филетата и светлият сос , запича се за 10 – 12 минути на 170 градуса , поднася се с лимонче и чаша студено бяло сухо вино!

Слънце и Слънчоглед На грил тиган с чесънче и копър
рецепта пъстърва
Слънце и Слънчоглед’s photo, споделена снимка

Lidia Slavova Във фолио с лимон, зехтин и подправки..
Maria Botzevska-Stefanova Във фолио с домати, лук, магданоз, зехтин и подправки! 200 градуса за 1 час. След това соса се пасира за заливка! Добър апетит.
Mariyana Veskova С резени лимони, магданоз полята със зехтин във фурната се пече. Много вкусно става
Svetlana Stoianova Аз бих я направила със зехтин, сол, черен пипер, горчица, розмарин и лимон. Във фолио – предварително загрята фурна, може и на скара
Atanas Zamov Най-лесно и вкусно – да се изпържи! Малко по-здравословно – да се сложи сланинка в коремчето и да се изпече на скаричка
Eli Kormova На фурна със фолио, отвътре с резен лимон, подправки и масло. Половин час, плюс картофена салатка за гарнитурка. Добър апетит на всички!
Галина Петрова На фурна, завита във фолио, като вътре в нея слагам парче кашкавал и поръсвам с орехчета, а отгоре гарнирам с резенчета лимон.
Emiliq Petrova Печена на керемида
Monika Petrova Пържена на грил тиган става най-сполучлива
Mariana Valcheva Увита във фолио и печена на скарата, предварително увкусена на вкус с гарнитура по желание. Сервира се с фолиото
Evelina Kirkova естествено, че пълнена -с много магданоз, 1-2 скилидки чесън, лимон,олио и във фурната но задължително в хартия, а може и на скара
Slim5 Продукт за Отслабване Във фолио с резенчета лимон – гарнитура задушени зеленчуци!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории