Сладкиш с вишни
Добави към моето меню
- 3 яйца
- 1 ч.ч. захар
- 1,5 ч.ч. брашно
- 0,5 ч.ч. олио
- 1 ванилия
- 40 броя вишни (изчистени от костилките)
- За поръсване:
- меко масло, колкото голям орех
- брашно + пудра захар + 0,5 ч.л. канела
Яйцата и захарта се разбиват много добре, прибавят се пресятото брашно и олиото на тънка струйка и бъркаме, докато сместа се хомогенизира. Ароматизираме с ванилията. Изсипваме в намазнена и поръсена с брашно правоъгълна тавичка. Вишните се овалват в брашно и се нареждат отгоре на 3 см разстояние една от друга. От продуктите за поръсване правим смес на трохи, брашното и захарта слагам на око, като съотношението между тях е горе-долу 1:1. С тази смес поръсваме сладкиша отгоре, може и да го настържем на ренде. Печем във фурната при 180 С до суха клечка. Като поизстине, се нарязва на пастички.