Последни Рецепти
Последни Статии

Закуска с кълнове

Добавено в Салати, Студена кухня

Добави към моето меню

Закуска с кълнове
рецепта, с която можете да започнете своя ден
рецепта, която носи силата на настъпващата пролет
рецепта, с която можете да преборите пролетната умора!

1 с.л. житни кълнове
1 с.л кълнове от сусам
1 с.л. смлени орехи
2 с.л. стафиди
1/2 лимон, сока и настърганата кора
1 с.л. мед

Смесват се продуктите и се прибавя меда, насртърганата лимонова кора и изцедения лимонов сок

Как да си приготвим сами кълновете?
Това е проверената от годинините схема, по която у дома проготвяме житни кълнове.
Избират се хубави житни зърна и се измиват, около 1 шепа, 1/2 ч.ч.
Изсипват се в стъклен буркан.
Налейте вода, колкото да покрие зърната и оставте така за 1 нощ.

Буркана се затваря с двойна марля.

На другия ден излейте излишната вода, а набъбналите заърна измийте използвайки цедка.

Върнете измитите зърна обратно в буркана и налейте вода, колкото да ги покрие.

Тази процедура се повтаря по два пъти, сутрин и вечер, в продължение на поне четири дни.

Зърната са готови, когато покълнат.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории