Пюре от спанак с яйце : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Пюре от спанак с яйце

Добавено в Немска кухня, Ястия с яйца

Добави към моето меню

Пюре от спанак с яйце
рецепта за характерно ястие от немската кухня, което се харесва у дома

След разходката до пазара за плодове и зеленчуци се прибрах с 2 кг спанак, за да се приема спанака на трапезата трябва да се поднесе правилно (Попай моряка помага тук:)) но и ястието трябва да изглежда апетитно и да привлича детето

за 4 порции
кг пресен или 0,500 кг замразен спанак
1 връзка пресен лук
5 яйца
2с.л. масло
200 мл прясно мляко
1 глава кромид лук
0,500 г варени картофи
4 филийки хляб тост
черен пипер на вкус
щипка настъргано индийско орехче
1 -2 скилидки чесън (по желание)

Почистваме, измиваме и нарязваме спанака. Задушааме спанака с пресния лук докато омекне.
Пасираме и добавяме подправките.
Връщаме обратно в тигана и добавяме прясното мляко и маслото, като постоянно разбъркваме, докато се получи гъста хомогенна смес.
Предварително сварените картофи нарязваме на кубчета и се запържваме до златисто в тиган с масло и с дребно нарязания стар лук.
Филийките се панират с яйце.

Пюрето се изсипва в затоплена чиния, отгоре се поставя изпърженото яйце и се гарнира с филийките и картофите.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории