Последни Рецепти
Последни Статии

Запеканка с праз

Добавено в Българска кухня, Месни колбаси

Добави към моето меню

Запеканка с праз
рецепта с праз, апетитно, лесно за приготвяне и много ефектно ястие

3 стръка праз лук
200 гр шунка
200 гр кашкавал
2 домата или 3 с.л. доматено пюре
щипка мащерка
1 щипка риган
1 с.л. олио
1 глава кромид лук
1 морков
1 скилидка чесън

* Праза се нарязва на колелца и се задушава на пара около 5 мин;
* В дълбок тиган се загрява олиото и се прибавят нарязания на ситно кромид лук, скилидка чесън и моркова, нарязан на пръчици. Разбърква се и се задушава до златисто;
* Добавят се нарязаните на ситно домати или доматеното пюре, разтворено в 100 мл студена вода;
* Когато доматения сос заври се овкусява с мащерка, риган;
* В тавичка за печене се разстила сварения на пара праз, подрежда шунката, нарязана на тънки филии и се залива с доматения сос. Ястието се посипва с настърган кашкавал;
* Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса до златисто на кашкавала.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории