Яхния с праз
Добави към моето меню
Праз яхния
рецепта за пости и не само
3 – 4 стръка праз (само бялата част)
2 с.л. олио
2 с.л. брашно
1 с.л. доматено пюре
3-4 скилидки чесън
магданоз за поръсване
* Почистеният праз се нарязва на парченца, дълги 3 сантиметра.
* Сваряват се на пара омекване.
* Отцеждат се от водата праза и се поставя в дълбока чиния
* В дълбок тиган уок се загрява олито и се добавя чесанът, нарязан на ситно.
* След това се добавя брашното, когато стане златисто се разрежда с бульона, останал от варенето на пара, ако е необходимо се добавя още малко вода. Разбърква се с дървена лъжица само в една посока, за да стане хомогенен соса
* Добавя се и доматеното пюре и се рабърква добре.
* Праза се залива със соса и се поръсва с нарязания магданоз.
Идея: Поднасям го с маслини и топла питка