Праз лук със сметана и яйца на фурна
Добави към моето меню
Гювечета с праз лук, сметана и яйца
4 яйца
2 с.л. краве масло
2 стръка праз
8 с.л. готварска сметана
смлян черен пипер на вкус
50 гр кашкавал
Бялата част на праза се нарязва на тънки кръгчета, а зелената се наситнява.
В тиган уок се загрява маслото и се добавя бялата част на праза.
Задушава се 3 – 4 минути и се добавя и зелената част на праза.
Сместа се задушава още 2-3 минути и се добавя сметаната.
Подправя се на вкус с черен пипер, разбърква и се разпределя в 4 гювечета. Отгоре се счупва по едно яйце и се разпределя настъргания кашкавал.
Гювечетата се поставят в тава и се налива вода (както се простъпва при печене на крем карамел). Тавата се поставя в предварително загрята фурна.
Пече се около 10-12 минути, до готовност на яйцата.