Последни Рецепти
Последни Статии

Гювечета с пресни картофи

Добавено в Ястия без месо

Добави към моето меню

  • 1кг пресни малки картофи
  • 2 сл олио
  • 300г заквасена сметана
  • 200г кашкавал
  • 2 стръка пресен лук
  • 1/2 връзка клонки копър

Картофите се измиват добре и се почистват с четка, след което се подсушават и поставят в купа. Добре намазаните с мазнина картофи се разпределят в глинени гювечета. Поставят се в леко затоплена фурна, която температура се увеличава до 220 градуса. Печенето трае около25-30 минути.
В купата се разбъркват сметаната с настъргания кашкавал, нарязаните на дребно лук и копър. Тази смес се разпределя върху почти готовите картофи и гювечетата отново се връщат във фурната, като температурата се намалява на 180 градуса. Печенето трае около 20 минути или докато заливката се зачерви.

Поднася се със зелена салата

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории