Гювечета с пресни картофи
Добави към моето меню
- 1кг пресни малки картофи
- 2 сл олио
- 300г заквасена сметана
- 200г кашкавал
- 2 стръка пресен лук
- 1/2 връзка клонки копър
Картофите се измиват добре и се почистват с четка, след което се подсушават и поставят в купа. Добре намазаните с мазнина картофи се разпределят в глинени гювечета. Поставят се в леко затоплена фурна, която температура се увеличава до 220 градуса. Печенето трае около25-30 минути.
В купата се разбъркват сметаната с настъргания кашкавал, нарязаните на дребно лук и копър. Тази смес се разпределя върху почти готовите картофи и гювечетата отново се връщат във фурната, като температурата се намалява на 180 градуса. Печенето трае около 20 минути или докато заливката се зачерви.
Поднася се със зелена салата