Плодова салата с тиква
Добави към моето меню
Плодова салата с тиква
ноември е сезона на тиквите,
на оранжевите големи тикви, които са малки слънца в есенния дъжд. От тиквата могат да приготвят толкова много неща. Тази рецепта е за плодова салата,основаната част на която е сварена тиква с много есенни плодове
1 парче тиква, около 1/2 кг
2 ябълки
1 круша
1 ч.ч. гродзе
1/2 ч.ч. сини сливи (може и от компот)
1 чаша бяло вино (по желение)
1/2 ч.ч. орехи
сметана (за украса)
щипка канела
Настържете парчето тиква и ги задушете на пара (може да използвате варена или печена тиква).
Прибавете тънки резенчета от обелените ябълки, крушата и нарязаните на парчета сини сливи. Добавете зърна от грозде и нарязаните орехови ядки. Поръсете плодовете с пудрата захар и залейте с бялото вино.
Оставете салатата да престои 2 часа в хладилника.
Украсете десерта с разбита сметана и поднесете като десерт или към следобедното кафе.
Идея: Можете да приготвите тази плодова салата с тиква с такива и толкова полодове с каквитп плодове разполагате в момента