Тиквени сладки с орехи
Добави към моето меню
Тиквени сладки с орехи
Mini Walnut Pumpkin Pies
рецепта за нещо сладичко с тиква – октомври е, златна есен и тиквата е на нашата трапеза
1/4 ч.ч. орехи
1/4 ч.ч. захар
щипка сол
1 ч.ч. брашно
6 с.л. масло
2 до 3 с.л. ледено студена вода
За пълнежа:
1 яйце
2 с.л. захар
4 с.л. мед
1 ч.ч. сварена тиква
1 ванилия
щипка канела
1/4 ч.ч. орехи и 24 половинки орехови ядки за украса
необходими са форми за мъфини общо 24 гнезда
* Ореховите ядки се смилат. Ако имате блендер можете да сложите брашното, орехите, захарта и маслото и да пуснете няколко пъти на пулс. Ако не смесете продуктите в купа и добавете студена вода толкова, колкото да се получи еластично маслено тесто;
* Поставете тестото загънато в тънко фолио за 1 час в хладилника;
* След това разделете тестото на 24 топчета, които разточете върху набрашнен плот и покрийте с тях формите за мъфини;
* Загрейте фурната на 190 градуса и сложете формите да се пекат около 15 мин, толкова колкото да се запекат до златисто;
* През това време пригответе плънката от сварена тиква, яйце, нарязани на ситно орехи, мед, захар. Овкусете с канела и вамилия;
* Извадете формите за мъфини и напълнете с тиквената плънка. Отгоре сложете по половин орехова ядка;
* Печете ги до готовност около 15-20 мин. Извадете ги от формите като изстинат.
Така приготвените сладки с тиква и орехи са много ефектни и вкусни.