Последни Рецепти
Последни Статии

В очакване на Хелоуин

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

В очакване на Хелоуин

Съвсем скоро е един необикновен празник – Хелоуин. Да се отбелязва деня на Вси Светии да се събират младежи и деца, да се маскират и забавляват става все по-популярно и у нас. Как да се подготвим за Хелоуин, как да украсим своя дом, какви вкусни изненади да приготвим?
За маски, карнавални костюми и изнанади е време, но това оставяме на вашето желание и творческа фантазия.

halloween2

Главен символ на Хелоуин е тиквата. Можем да изберем от малките декоративни тикви, които се предлагат по пазарите и да украсим с тях нашия дом.
Много подходящи и са фигурки и статуетки на призраци, паяци и вещици, които се предлагат в магазините за играчки.

halloween3

Не забравяйте за свещите. те също могат да бъдат стилни за празника – можете да ги украсите и сами с цветни бои или маркери.
Чаените свещи поставени в тиква-фенер дава допълнително магия на празничната атмосфера, това е задължително за Хелоуин да поставите такъв тиквен фенер на прозореца и да се вижда отдалече.

Много важна е и цветовата палитра. Идеално е съчетанието на черно, оранжево и бяло в интериора.
На трапезата за празника можете да експериментирате с цветовете смело за да придадете празничен момент, ако имате черни чинии за сервиране, червена покривка или салфетки това е техния ден да ги използвате. На масата задължително трябва да горят свещи, малки декоративни тикви и много добро настроение.

tikva31

Какво да включва менюто за Хелоуин?
По традиция трябва да има много сладки, ако някой позвъни на вратата трябва да има с какво да го почерпите. Една идея е да приготвите любимите си шоколадови бисквити и отгоре с шприц да нанесете от разтопен бял шоколад тънка паяжина.
Трябва да има и десерт приготвен с тикви.
Много подходящ е пълнена тиква с плодове, стафиди, орехи и толкова малко ром, колкото да омагьоса плодовете и след това, изпечена във фурната.
Можете да приготвите и мъфини с тиква, тиквеник или сладки, в които сте сложили сварена тиква.

tikva32
2 от снимките са на Martha Stewart – дама, която заслужи вниманието на домакините в Щатите

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized