Ябълков сладкиш : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Ябълков сладкиш

Добавено в Десерти, Ябълки

Добави към моето меню

Ябълков пай
рецепта за сладкиш, който е лесен за приготвяне, вкусен, ефектен и подходящ за постите. Това е рецептата за лючбимия ми сладкиш с ябълки.
Рецептата е така лесна, че съпругът ми ме изненада с ябълков пай, направен от него.

2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сол
2/3 ч.ч. + 2 с.л. масло
4-6 с.л. вода

за плънката
1/3 ч.ч. захар
1/4 ч.ч. брашно
1/4 ч.л. канела
1/4 ч.л. мускатово (индийско) орехче
щипка сол

8 обелени и нарязани ябълки

* В голяма купа пресейте 2 ч.ч. брашно.
* Добавете щипка сол и маслото, омекнало о нарязано на парченца. Разбъркайте хубаво придуктите в купата с помощта на вилица.
* Започнете да добавяте водата лъжица по лъжица и омесете меко маслено тесто. Разделете тестото на 2/3 и 1/3 и го загънете в свежо фолио и го сложете за 1 час в хладилника.
* След 1 час извадете тестото от хладилника и разточете по-голямото парче тесто. Аз пека този пай в голяма йенска купа и разточвам тестото с такива размери, че да може да покрие дъното и стените на купата.
* Плънката се приготвя като в голяма купа се смесват захарта, брашното, канелата и настърганото мускатово орехче.
* Добавете в купата обелените и нарязани на резенчета ябълки и хубаво ги оваляйте в сместа.
* Изсипете ябълките в купата за печене.
* Останалото 1/3 тесто разточете и нарежете на ленти с широчина 2 см. С тези ленти покрийте съда за печене. Започнете в една посока да слагате лентите, а след това на кръст поставете останалите ленти.
* Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории