Пържен праз : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Пържен праз

Добавено в Ястия без месо

Добави към моето меню

  • праз лук – 1 по-дебел стрък
  • маслини – 10 бр.
  • лимон – 1 бр.
  • сол, брашно
  • мазнина

Бялата част на почистения праз, нарязана на парчета с дължина 10-15 см, се слага за десетина минути в кипяща подсолена вода, след което се изцежда, притиска се с дъното на чиния или бутилка, за да придобие по-голяма плоскост, посолява се, овалва се в брашно и се изпържва до зачервяване в силно загрятата мазнина. Слага се в затоплена чиния и се гарнира с почистените от костилките маслини и филийките от лимона.

Ястието е добра гарнитура за бифтеци от смляно месо или печено руло от смляно месо.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории