Последни Рецепти
Последни Статии

Яхния с патладжан

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

  • патладжан – 2 бр.
  • кромид лук – 0.5 кг.
  • гъби – 150-200 г.
  • мазнина – 1/2 ч.ч.
  • брашно – 2 с.л.
  • доматено пюре – 2 ч.л.
  • вино – 1 ч.ч.
  • вода – 2 ч.ч.
  • чесън – 1 скилидка
  • червен пипер – 2 с.л.
  • дафинов лист – 1 бр.
  • черен пипер на вкус

Патладжана се обелва и нарязва на кубчета като първо се разрязва по дължина на ивици с дебелина 1 см. след това ивиците се разрязват по дължина на ленти с широчина 1 см а лентите се нарязват напречно на кубчета. Късчетата патладжан се запържват до потъмняване в мазнината, добавят се нарязаният на едри кубчета лук и нарязаните на ивици гъби. Всичко това се задушава 5 минути след което се прибавят доматеното пюре, червеният и черния пипер, чесънът виното, брашното, водата и дафиновият лист. Ястието се изсипва в глинен или стъклен огнеупорен съд и се слага на слаба фурна за около 1 час като се разбърква на всеки 20 минути.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized