Последни Рецепти
Последни Статии

Кюфтета по чирпански

Добавено в Ястия с месо

Добави към моето меню

  • 500-700 г смляно месо
  • средата на 2 филии бял хляб
  • 1/2 ч.ч. прясно мляко
  • сол
  • черен пипер
  • 1 яйце
  • галета
  • 3 глави лук
  • 5-6 пиперки (може и мариновани)
  • 2-3 домата
  • 500 г картофи
  • 3/4 ч.ч. растително масло
  • 3 с.л. брашно
  • 100 г настъргано сирене
  • магданоз
  • 1 ч.л. доматено пюре
  • костена отвара (вода)
  • 1 лютива пиперка

Месото се омесва с накиснатия в млякото хляб, 1/2 глава лук, настъргана на ренде, яйцето, галетата и сол. От сместа се правят питки, които се наръсват със смлян черен пипер. В средата на всяка питка се поставя по малко сирене или кашкавал. Оформят се кюфтета, които се овалват в брашно и леко се изпържват в силно загрята мазнина. Картофите, нарязани на кубчета се варят в малко количество (колкото да се покрият) подсолена вода. В същата мазнина след кюфтета се запържва леко останалият лук, нарязан на филийки. Прибавят се едро нарязаните домати и пиперки, задушават се 5-8 минути и се наръсват с брашното. Прибавят се картофите заедно с водата, в която са врели. Като кипне зеленчуковата смес, се пускат изпържените кюфтета и, ако е необходимо, се прибавя малко вода (костена отвара). Ястието се оставя да къкри няколко минути, след което се отстранява от огъня.

Поднася се с прясна погача или топъл хляб и чубрица. Отделно се поднася като подправка стрит със сол чесън, полят с винен оцет и растително масло.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

2 Comments

  1. 1
    emilia // July 30th, 2006 at 1:27 pm

    Mnogo e vkusno probvaite niama da sgre6ite

  2. 2
    Роси // January 7th, 2007 at 5:58 pm

    Привет от Чикаго
    Страхотна ,Българска манджа.
    Права подобна ,но без сирене.
    Благодаря