Руло от тиква : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Руло от тиква

Добавено в Сладкиши

Добави към моето меню

Руло от тиква
любима рецепта и много ефектна
една от първите рецепти, публикувани тук, рецепта, която пак ще приготвям и тази есен

  • брашно – 3/4 ч.ч.
  • бакпулвер – 1/2 ч.л.
  • сода бикарбонат – 1/2 ч.л.
  • канела – 1/2 ч.л.
  • сол – щипка
  • яйца – 3 (големи)
  • захар – 1 ч.ч.
  • тиква (сварена и пасирана на пюре) – 2/3 ч.ч.
  • орехи (счукани) – 1 ч.ч.
  • извара (или крема сирене) – 240 гр.
  • ванилия – 2 пак.
  • пудра захар – 1 ч.ч.

Брашното, бакпулвера, содата, канелата и солта се слагат в дълбок съд. Към тях се прибавят разбите заедно със захарта яйца и тиквеното пюре. Всичко со разбърква добре до получаване на хомогенна тестообразна смес. Сместа се излива в намаслена тавичка и се посива със счуканите орехи. Пече се 15 мин. в предварително загрята фурна след което се слага върху купа и се навива на руло още докато е топло.

Приготвя се крема като изварата (или крема сиренето) се разбие заедно с пудрата захар, размекнатото масло и ванилиите.

Изстиналото руло внимателно се развива, намазва се добре с крема след което отново се навива и се поръсва с пудра захар. При развиването и навиването рулото трябва да се постави върху влажна кърпа, за да не се напука.

01 16 2005

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории