Зелеви сарми със зеленчуци
Добави към моето меню
Зелеви сарми със зеленчуци
1 зелка, 6 картофа, 2-3 моркова, 1 глава целина, 200 г грах, 2 яйца, 100 мл олио, 1 ч. л. червен пипер, черен пипер, чубрица, магданоз
Морковите и целината се нарязват на малки кубчета и се задушават в част от мазнината. Прибавят се грахът, яйцата, червеният пипер и подправките – черен пипер, чубрица, ситно нарязан магданоз. От сместа се свиват сарми в зелевите листа. Нареждат се в дълбок съд и се заливат с 1 ч. ч. зелев сок (ако зелето е кисело), 1 ч. ч. топла вода и останалата мазнина. Варят се на слаб огън, докато останат на мазнина.