Кисело зеле с ориз
Добави към моето меню
Кисело зеле с ориз
рецепта за една от най-вкусните зимни манджи и една от най-лесните. Ако към него бъде добавено свинско месо или отгоре се запекат една две наденички става вкусотия:)
1 средна кисела зелка
1 ч. ч. ориз
1 глава лук
1 морков
1 ч. л. джоджен
1 с. л. червен пипер
2 -3 с. л. олио
Зелето се нарязва на ивици и ако е необходимо да се обезсоли, се изплаква с вода. Поставя се в дълбока тенджера, добавят се оризът и джодженът. Налива се вода, която да стигне нивото на зелето, без да покрива ориза.
Щом кипне, къкри на тих огън около 15-20 минути.
В тиган се налива олиото и нарязаният наситно лук се запържва за 3-4 минути. Поръсва се с червения пипер, веднага се налива една кафена чашка гореща вода и запръжката се изсипва при зелето. Задушава се още 10-15 минути, без да се разбърква. Разбърква се преди сервиране.
Това е рецептата до тук като на баба. Има още по-лесен вариант в тава се смесват продуктите – нарязаното кисело зеле, ориза, настъргания морков и подправките и се слага във фурната да се пече.
Благодаря Ви за удоволствието от общуването с Вас, чрез Вашия сайт!
Чудесен е!!
Интелигентността блика, струи от него, като от планински извор!
Сигурно сте и щастливо семейство! Желая Ви успех във всяко Ваше предприятие!
От здраве да не се оттървате!