Последни Рецепти
Последни Статии

Кисело зеле с ориз

Добавено в Ястия без месо

Добави към моето меню

Кисело зеле с ориз
рецепта за една от най-вкусните зимни манджи и една от най-лесните. Ако към него бъде добавено свинско месо или отгоре се запекат една две наденички става вкусотия:)

1 средна кисела зелка
1 ч. ч. ориз
1 глава лук
1 морков
1 ч. л. джоджен
1 с. л. червен пипер
2 -3 с. л. олио

Зелето се нарязва на ивици и ако е необходимо да се обезсоли, се изплаква с вода. Поставя се в дълбока тенджера, добавят се оризът и джодженът. Налива се вода, която да стигне нивото на зелето, без да покрива ориза.
Щом кипне, къкри на тих огън около 15-20 минути.

В тиган се налива олиото и нарязаният наситно лук се запържва за 3-4 минути. Поръсва се с червения пипер, веднага се налива една кафена чашка гореща вода и запръжката се изсипва при зелето. Задушава се още 10-15 минути, без да се разбърква. Разбърква се преди сервиране.

Това е рецептата до тук като на баба. Има още по-лесен вариант в тава се смесват продуктите – нарязаното кисело зеле, ориза, настъргания морков и подправките и се слага във фурната да се пече.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

1 Comment

  1. 1
    Пейчо // February 21st, 2007 at 2:29 am

    Благодаря Ви за удоволствието от общуването с Вас, чрез Вашия сайт! :)
    Чудесен е!!
    Интелигентността блика, струи от него, като от планински извор!
    Сигурно сте и щастливо семейство! Желая Ви успех във всяко Ваше предприятие!
    От здраве да не се оттървате!