Последни Рецепти
Последни Статии

Лунна диета октомври

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Лунна диета октомври
Октомври е – златна есен, циганско лято или дъжд през почивните дни – есента е факт, но едно е сигурно, ние жените искаме да бъдеме харесвани, обичани и да се чустваме добре в нашето тяло.
Затова сме подвластни на Луната и спазваме датите на Лунната диета:

Лунен календар Октомври
04 Октомври 2009, неделя, 08:11, пълнолуние
11 Октомври 2009, неделя, 10:56, последна четвърт
18 Октомври 2009, неделя, 07:34, новолуние
26 Октомври 2009, понеделни, 02:43, първа четвърт

Това са дните, в които сме само на вода, билков чай и прясно изцеден плодове сок. През октомври фазите на Луната са през неделя, което прави малко трудно следването й – неделя е деня, в който сме у дома с нашето семейство и искаме да прекараме един хубав уикенд, а добрата храна е едно от условията. Неделя е деня в който приготвяме и десерт, плодова торта или чийзкей. (Затова аз лично ще бъда на лунна диета през пъвия работен ден на седмицата)

Есента е тук с изобилието на плодовете – ябълки, круши, смокини, грозде, банани, последните праскови. Време е и за тиквата на нашата трапеза – оранжева, печена или варена, на тиквеник, на десерт с мляко или печена тиква с много сушени плодове и толкова малко ром, колкото да омагьоса плодовете. Оранжевото и жълтото цвят на есента, затова нека избираме оранжевите и жълтите плодове и зеленчуци и да ги включваме в нашето меню – тиква, моркове, жълти и червени ябълки, круши, грозде.
Ябълките са налични на пазара през цялата година, затова в сезона на гроздето и добрата реколта тази година си направим поне един разтоварващ ден с грозде.

Октомври е месеца в който по магазините се предлагат последните за сезона узрели от слънцето и в нашите градини домати, чушки, патладжани, краставици и тиквички, затова нека присъстват в рецептите, които приготвяме. Появяват се първия карфиол, броколи, зеле – една вкусна вечеря може да бъде салата от моркови и зеле или задушени зеленчуци – карфиол, броколи, царевица и грах.

Октомври е!
Нека на нашата трапеза присъстват плодовете на есента.
Успех с Лунната диета!
И един незабравим, много, много шарен и топъл октомври!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

1 Comment

  1. 1
    esitykissme // October 12th, 2009 at 12:46 pm

    a iskam samo da popitam..ima li zna4enie sled dietata kakvo se qde ?