Последни Рецепти
Последни Статии

Лунна диета юли 2009

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Лунна диета юли
Лунната диета през юли е почече течности, повече плодове и зеленчуци и повече движение.

Лято е …
в разгара на лятото вече сме решили къде ще почиваме, дрехите са шарени и толкова тънки, че не можем да скрием и един излишен килограм и това са последните дни, в които можем да влезем във форма преди очакваната почивка.

Затова може да ни помогне лунната диета:
07 Юли 2009, вторник, 12:22, пълнолуние
15 Юли 2009, сряда, 12:54, последна четвърт
22 Юли 2009, сряда, 05:35, новолуние
28 Юли 2009, вторник, 01:00, първа четвърт

moon7

Лятото прилагането на лунната диета ( и на която и да е диета) е по-лесно, защото в топлото време не ни се яде много.
Лятото е сезон в който храната ни е основно салата, малко скара – зеленчуци и месо, плодове, сирене, а понякога дните могат да минат и само на салата, пресен фреш, много вода и фрапе. Всяка домакиня търси и приготвя подходящи рецепти за горещото време и използва изобилието от свежи плодове и зеленчуци на лятото.

Юли е времето да погледнем датите на лунните фази и да се опитаме да прочистим организма и да свалим някой излишен килограм. Лунната диета се състои в това на посочените дати (лунни фази) в продължение на 24 часа да не се консумира никаква храна – приемат се само течности: вода, билков чай и прясно изцеден сок, фреш.
Не се консумират газирани напитки с подсладители (аспартам), нито натурални сокове.

Лунната диета може да се комбинира с плодова, зеленчукова, с плодова монодиета или с разтоварващ ден само на плодове – череши, ягоди, малини, кайсии, праскови или само на зеленчуци – домати, краставици.

Диетите и диетологията си е цял бизнес – всеки ден се появяват какви ли не нови диети, хранителни добавки – кои са по-ефективни, кои не. Зависи от нашето отношение и правилно прилагане. Преди да решим да опитаме, която и да е диета трябва да се действа разумно, да се съобразим с нашето здравословно състояние, със сезона и сезонното хранене, какви продукти са предлагат в момента на пазара, да се консултираме се нашия личен лекар или диеталог.
Защото неправилното прилагане на диетата за отслабване може да ни навреди, може дори да ни разболее.

През лятото се отслабва най-лесно, защото има много плодове, няма толкова много празници, а и това е време за движение и почивка – разходка в парка, отиване до офиса с колело, плуване, плаж …

Наслаждавайте се на вашето синьо лято!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории