Последни Рецепти
Последни Статии

Лунна диета септември

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Лунна диета септември

moon-09-09
неусетно лятото мина … нашето синьо лято. Вече сме в големия град, в офисите и е време да влезем в рутината на нашето ежидневие.
За удобство на тези, които поддържат добра форма (и килограми) с помощта на лунната диета е време да посочим датите на лунните фази през месец септември.

Лунните фази месец септември
04 Септември 2009, петък, 19:03, пълнолуние
12 Септември 2009, събота, 05:16, последна четвърт
18 Септември 2009, петък, 21:45, новолуние
26 Септември 2009, събота, 07:50, първа четвърт

Датите на лунната диета са и могат да бъдат наши разтоварващи дни. Последните изследвания на учените показват, че интуитивното хранене е много по-добро от емоционалното хранене, при което могат да се наблюдават дори и заболявания свързани с приемането на храната. Затова, ако ние приемем, че сме подвластни на Луната и на движението на природните сили тези дни ще бъдат много по-лесни за нас.

Знам, че тези публикации достигат до много до вас и търсите отговори на въпроси, които ви вълнуват тук. Като блогър осъзнавам моята отговорност – трябва да ви давам информацията проверена и приета, осмислена от мен. За лунната диета най-големият довод остава този, че тя е естествена, свързана с движението на природата и изключва приемането на всякакви медикаменти и отвари.
За да има полза от Лунната диета вие трябва да приемете диетата и да я поискате и с тялото си, т.е. тези разтоварващи дни само на вода и билков чай ще има полза от тях.

Разбира се, ако не се движите и не спортувате – няма да се получи. Няма такава диета при която вие да прекарате цял ден в офиса пред компютъра, да се харните нездравословно и да бъдете в отлична форма. Трябва да обичате своето тяло и да се грижите за него, като храм на вашето Аз.
И само тогава нещата ще се получат!


Още един довод за лунната диета:

Американски диеталози препоръчват отслабване с вода. Доказано е, че при недостаттъчно течности организмът ни изпада в стрес и да изпраща сигнали до мозъка, подобни на тези при глад. В резултат ние изпитваме чувство за глад, което компенсираме с приемането на храна вместо да пием вода. Ненужните в този момент хранителни вещества се отлагат под формата на мазнини. Мъката по загубената стройна фигура отново се компенсира с приемането на храна. Получава се затворен кръг вместо да пием вода, която е необходима за протичането на нормалните физиологични процеси в нашето тяло ние се храним допълнително.
Ако изпиваме всеки ден по 2 литра вода чувството на глад може да се притъпи и така да се намали количеството на конусмираната храна.
Водата не може да бъде заменяна с други напитки – газирани или подсладени плодови сокове, единствено само вода, изворна или с подходящо минерално съдържание минерална вода и билков чай с мед

Фази на Луната и красота
Между много неща и фазите на Луната може да бъде открита връзка.

При пълнолуние порите на кожата са по-разширени. Този момент е добър за дълбока хидратация на кожата.
Когато Луната е в своята четвърт е времето да направиш почистване на лицето с маски или пилинг.
Пълнолунието е момент за леко подстригване на косата, за да постигнем силен, гъст здрав косъм.
А за боядиване на косата, изчакай новолунието за да го направиш.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории